1 Aralık 2012 Cumartesi

ANA ARI YAPAY DÖLLEME ALETİ VE STERİLASYON


Bu gün iş yok ve çantamı açıp oyuncağımı çıkardım. Temizliğini yaptım, her tarafını sildim. Bu alet benim için çok özel, Türkiye de ilk defa yapılmış, antika yani::))
Son sürümlerinden edinmek isteyenler, Sadri Demircioğlu abimizden temin edebilirler,ismi tıklayıp inceleyebilirsiniz.


Aletin temizliği kolay, en zoru ise cam iğneler. Birde iğnelere bir türlü kap bulamadım, en son bir kırtasiyede 2 mm kalınlıkta uçlar olan paket dikkatimi çekti, uçları attım, iğnelere tam oldu.

İğne temizliğinde belki literatürde yoktur ama benim literatürümde artık tuz ruhu var. Cam iğnelerin içini nasıl temizlerim diye düşünüp duruyordum bu ilaç gibi geldi.


Kullanılmış iğnelere tuz ruhu çekiyorum, ve tuz ruhu doldurulmuş tüpün içine atıp bir kaç gün beklettiğim de, temizlikten sonra pırıl pırıl oluyor.

Kırılan iğneler oluyor, ilk başlarda onları atıyordum, artık atmak yok. Gerekirse hortum ile bir başka cam tüpe ekliyorum.

Bu işe girişirken iğne konusunda bayağı bir stok yapmıştım, hiç sıkıntıya düşmedik, bizim kalfa bir ara patır kütür iğneleri götürüyordu bereket, kıra kıra bitiremedi.::))
Sonrasında Sadri abi ülkemizde cam iğneleri üretmeyi başardı, lazım olduğunda bir günde elinizde oluyor, yurt dışında en erken 15 günde geliyordu.


Temizlik bitti malzemeleri sarıp dolabıma yerleştirdim, sezon başladığında hazır bir şekilde bulurum.

Aletin temizliğinde sorun yok ama iğneler bayağı sizi oyalıyor. Her birisiyle en az 2-3 dakika uğraşıyorsunuz. Şırıngaya tak tuz ruhu çek bırak çek bırak, sonra saf suya geçiliyor çek bırak çek bırak ve en son iğne temiz, geç başka iğneye::))


Cam iğneler bu minik camlardan yapılıyor. iç çapı 1 mm.
Kırılan cam iğneleri hortumla bu iğnelere eklemek mümkün.

Şimdi Sadri abi diyecek, başka işinmi kalmadı, cam iğne ekliyorsun, istedin vermedik mi::((
Kesin der göreceksiniz.
Bu cam tüp diyeyim, arı spermi depolamakta kullanılabilir.